Az autósülés körüli mizéria! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Az autósülés körüli mizéria!

A rengetek babakellék közül nem egyszerű kiválasztani a célnak leginkább megfelelőt. Nekünk a legnehezebben az autósülés kiválasztása volt. Bár a babakocsival együtt örököltünk hordozót is, így az első hónapokban nem volt gond az autósülés miatt. Igen ám, de a hordozót nagyon hamar kinővik, és az az igazság, hogy egy autósülés sokkal biztonságosabb is mint a hordozó, főleg, ha gyakori utazók vagyunk. Mi azok vagyunk!

Az autósülés kiválasztása számunkra elég nagy fejtörést okozott. Ugye tudjuk, hogy kategóriákra van bontva, meg van határozva, hogy a 9-18 kg-os kategória 9 hónapos kortól 3-4 éves korig, a 15-36 kg-os körülbelül 3 és 10 éves kor között, a 9-36 kg-os autósülés pedig 9 hónapostól egészen 10 éves korig használható. 

Nos, ez az, milyent vegyünk, hogy jó is legyen, ne kelljen mindhárom kategóriából vásárolni. Hát abban egyet értettünk, hogy azonnal nem vehetünk egy középkategóriás autósülést, és a hordozót rögtön arra cserélni, mert mégis kicsi még a gyerek. Így a 9 hónapos kortól használható mellett döntöttünk. Jó választás volt, rendkívül strapabíró, könnyen tisztítható huzatú volt, és ami nagyon fontos maximális biztonságot nyújtott a gyereknek. Jelen pillanatban újabb mérföldkő előtt állunk, ugyanis a hónap végén tölti kisfiam a négy évet, és elérkezett az idő az autósülés kicserélésre is. Bár azt kell mondanom, hogy egyáltalán nincs leharcolva, tönkre menve, szinte észre sem lehet venni rajta, hogy használt, leszámítva azt a néhány foltot.

Már több üzletben is jártunk a férjemmel, néhány webáruház kínálatába is betekintettünk, megszállottan keressük az új autósülést. Azt viszont már tudjuk, hogy ki fogunk ugrani egy kategóriát, és annak érdekében, hogy kényelmes, biztonságos legyen egy autósülés betéttel fogjuk pótolni. Ajánlották is az egyik szaküzletben az autósülés betétet, nagyon sok szülő így kerüli ki, hogy folyamatosan cserélje az autósülést. No meg valamilyen szinten védi a huzatot a kopástól. Így tehát az új autósülés mellé egy betétet is be fogunk szerezni, amelyet már ki is néztünk a webshoppból.