Az első fürdetések nélkülözhetetlen eszköze a fürdetőágy | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Az első fürdetések nélkülözhetetlen eszköze a fürdetőágy

Kezdő szülőként azt sem tudtuk mit, mikor, hogyan kell csinálni. Jelenleg háromgyerekes anyaként kijelentem, hogy annyit, mint az első gyerekemnél egyiknél sem bakiztam. Ez egyrészt a tapasztalatlanság miatt történt, másrészt a makacsságom miatt is, mert nem voltam hajlandó anyóstól, anyukámtól segítséget kérni, és főleg nem nevelési tanácsokat. Első pillanattól kezdve úgy voltunk a férjemmel, ő is partner volt ebben, hogy mindent közösen csinálunk, egyikünk édesanyját sem költöztetjük hozzánk, hogy segítsenek. Szerencsére a szülés rendkívül könnyen ment, a felépülés gyakorlatilag az alatt a négy nap alatt meg is történt, amig a korházban voltunk. Ez után kezdődött csak a kaland. 

A legemlékezetesebb történetünk az első fürdetés, ahol már egyből búvárkodással kezdtük az egész fürdetési akciót. Annak ellenére, hogy anyósom „jó tanácsként” azért elmondta, hogy vegyünk fürdetőágyat, mert nélküle borzasztó nehéz lesz a fürdetés, mi nem hallgattunk rá. Én aztán azért sem, mert anyós mondja, és amúgy is fürdetőágy nélkül is képes egy anya megfürdetni a gyerekét. Vagy nem! Nekem nem jött össze, az első fürdetés során az alig egy hetes babámat teljesen bele csúsztattam a vízbe. Néztem néhány technikát, hogy hogyan kell az alkarra helyezni a pici testét fürdetésnél, és a szabadon levő kézzel gyors, finom mozdulatokkal lemosni, az elmélet és gyakorlat ez esetben is hagy kivetni magát maga után. Szerencsére a férjem ura volt a helyzetnek, és egy másodperc alatt ki is emelte a pici babánkat a vízből, igy gyakorlatilag a feje nem merült a víz alá. Azt az ijedséget, amit akkor éreztem, soha senkinek nem kívánom. Azt hittem megfullad, lesokkoltam, aztán amikor magamhoz tértem iszonyatos sírásba törtem ki. 
Az ijedségemből ahogy helyre jöttem és a pici is már mély álomba merült, azonnal megrendeltem a fürdetőágyat. Két nap múlva már csengetett is a futár, hogy csomag érkezett, a várva várt fürdetőágy. Az nap este fel is avattuk, ügyesen bele helyeztük a fürdető teknőbe, egy fehér pamut törülköző kendőt helyeztem rá, hogy ne legyen hideg a pici testének, és már önfeledten fürödtünk is. Hát valóban igazat kell adjak anyósnak és fürdetőágy nélkül nagyon körülményes, és nehéz az első hónapokban a fürdetés.