Az elveszett és újra előkerült cumisüveg! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Az elveszett és újra előkerült cumisüveg!

cumisüveg olyan eszköz volt, ami egy percig sem hiányozhatott. Már az első hónapokban pótolni kellett az anyatejet, így szerencsére hamar megismerkedett kislányom a cumisüveggel. Az éjszakai etetés rendszerint cumisüvegből történt, mivel kevés tej termelődött nálam, így az esti szopizás után már nem gyűlt vissza annyi, hogy az éjszakai szopizáshoz elegendő legyen. A szükség megkövetelte a cumisüveg használatát.

Volt egy kedvenc cumisüvegünk, miután váltottunk egy egészen egyedi cumisüveget kaptunk a sógornőmtől. Azonnal a kedvenc is lett. Mindent abból kellett inni, tejet, teát, szörpöt. A gond csak az volt, hogy a folyamatos cumisüveg használat a fogainak ártott, szabálytalanul kezdtek nőni. Ennek azért fele sem tréfa – gondoltuk és elhatároztuk, hogy leszoktatjuk a cumisüvegről. Beszereztünk itatópoharat, szívószálat, mindent, amivel helyettesíthető a cumisüveg, de egyik sem vált be. Aztán egy véletlen folytán, de tudjuk, hogy véletlenek nincsenek a cumisüveg eltűnt. Valójában kisesett a táskából a csomagtartóba és begurult az elsősegélytartó láda mögé, és egyszerűen nem vettük észre. Többször is kerestük a csomagtartóban, de valahogy a figyelmünket elkerülte az a kis rész, ahová begurult. Volt is hiszti, üvöltés, sírás – rívás acumisüveg miatt. De mit volt mit tenni eltűnt. A nagy elkeseredésben a férjem fel ajánlotta, hogy majd veszünk másikat, de „nekem a cicás kell” üvöltéssel ki is pipáltuk, hogy nem veszünk mást! 
Azért mi sem gondoltuk komolyan, hogy új cumisüveget vásárlunk, csupán a gyereket próbáltuk nyugtatgatni. A cumisüveg helyett elkezdtük használni az itatópoharat, lévén, hogy sokkal egészségesebb a használata és hasonlít is a cumisüvegre, első pillanattól használata, nem volt gond. Igen ám, de előkerült az örök kedvenc cumisüveg. Egy alkalommal amikor pakoltunk be a csomagtartóba, ott tömtük, nyomkodtuk a csomagokat, hogy minden is beférjen, kigurult a rejtekhelyről és a kislányom meglátta. Nagy volt az öröm, azonban választás elé került, vagy az cumisüveg, ami már kisbabáknak való, el is volt veszve, ki tudja összejárták a hangyák, - próbáltunk ellenérveket felhozni -, vagy pedig a Minnies itatópohár. Némi hezitálás után az itatópohárra esett a választás, a cumisüveg pedig azóta műemlék lett!