Az örökre elhallgatott zenélő asztal! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Az örökre elhallgatott zenélő asztal!

Kisfiam kedvenc játékszere a zenélő asztal volt. Nővéremtől kapta az egyéves születésnapjára, és mindjárt a kicsomagolás pillanatától a kedvence lett. Tekintettel arra, hogy a férjem zenész, és már adottak a gének a zene iránti érdeklődésre a nővérem még egy zenélő asztallal is hozzájárult a zenei készségek fejlesztéséhez. Az igazság az, hogy nagyon komoly zenélő asztal volt, ugyanis 22 hangszeres lehetőség és 3 játékmód volt rajta, amely arra ösztönözte a gyereket, hogy saját zeneszámait felfedezze és létre hozza. Ehhez azonban az én egyéves kisfiam még egy kicsit kicsi volt. Ő a szó szoros értelmében kísérletezett a hangokkal. Minél élesebb, idegesítőbb volt, ő annál jobban élvezte. 

Valójában jól el volt a zenélő asztallal, a kicsi székre ülve pont felérte az asztal billentyűit és máris kezdődhetett a koncert. Rend szerint akkor került elő a zenélő asztal, amikor én vagy telefonáltam, vagy éppen 5 perc csendre vágytam, elnyúlva a kanapén. Ekkor kezdődött a koncert.

A hab a tortán az volt, amikor vendégek jöttek, és egyszerre az összes gyerek el kezdett zenélni a zenélő asztalon. Ott gyakorlatilag nem hallottuk egymás hangját, a szájról olvasás technikáját próbáltuk gyakorolni, míg a gyerekek hatalmas koncerttel próbáltak szórakoztatni. Hát élménydús volt, vagyis inkább fülsüketítő délután, este. Egyik ilyen összejövetel után a szomszéd is megjegyezte, hogy „hallottam koncert volt nálatok az este”. Ez olyan fél vicces volt, de mindjárt sorok mögött érezhető volt, hogy több ilyen koncertet nem szeretne hallani. A zenélő asztal sajnos nem lett hosszú életű, miután a kisfiam ebédlő asztalként is kezdte használni, elég hamar megteltek a billentyűk étel morzsával, leves maradékkal, gyümölcslével, így elég hamar le is ragadtak. Próbáltuk ki porszívózni, megtisztítani a ragacstól, sőt a férjem szét is szedte annak reményében, hogy majd úgy könnyeben meg lehet tisztítani, de sajnos hang nem jött ki belőle többet. A zenélő asztal most csak dekorációs elemként szolgál a nappaliba, még néha-néha oda ül és határozott mozdulatokkal próbálja elindítani, de sikertelenül.