Bébiétel készítő a kiegészítő táplálás segédeszköze | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Bébiétel készítő a kiegészítő táplálás segédeszköze

A baba legegészségesebb táplálási módja a szoptatás, ellenben az anyatej nem minden esetben elegendő a pici számára, ilyenkor kerül sor a hozzátáplálásra. Úgy tartják, hogy normális esetben a megszületést követő első hat hónapban az egészséges csecsemő tápanyag- és folyadékigényét is teljes mértékben kielégíti a kizárólagos szoptatás. Akkor, ha nincs, vagy nem elegendő az anyatej mennyisége, úgynevezett "anyatejpótló" tápszerre lesz szükség az első hat hónapban. Hat hónapos korban azonban már megkezdődik a kiegészítő táplálás, amikor a baba ismerkedik az ízekkel, elkezdünk gyümölcsöket, főzelékeket, és gabonaféléket beiktatni az étkezésébe.

Gyümölcsök közül kezdjünk almával, majd folytathatjuk őszibarackkal, sárgadinnyével, meggyel, cseresznyével, szilvával, körtével, banánnal, naranccsal. Először mindig a gyümölcs levét kínáljuk, majd idővel kínálhatunk pépet is. A zöldségek közül pedig a burgonyával ajánlott kezdeni. Mi ezt az étkezési rendet be is tartottuk, nem volt problémánk sosem, sőt alig várta a kislányom, hogy valami különlegességgel lepjem meg.
Amit mindenkinek ajánlani tudok a kiegészítő táplálás során, hogy szerezzen be egy bébiétel készítő gépet. Nem olyan olcsó ez a gép, viszont megéri. A bébiétel készítő egyedülálló párolási technológiával segít elkészíteni az ételeket, a gőz alulról felfelé kering, ezáltal minden egyes összetevő egyenletesen, forralás nélkül át tud főni. Valójában nem lehet elmondani milyen hasznos a bébiétel készítő, amig nem tapasztaljuk meg. Én személy szerint rengeteget kínlódtam a megfelelő párolással, a turmixolással. Ez utóbbi esetében sokszor megjártam, hogy turmix gép nem törte össze megfelelően a gyümölcsöket, vagy a burgonyát, és apró darabkák maradtak benne. A bébiétel készítő pontosan a kívánt állagúra turmixolja össze a zöldségeket, gyümölcsöket. Természetesen többféle bébiétel készítő gép található a piacon, én amelyiket használom, az 4 az egyben, vagyis párol, turmixol, melegít és olvaszt is, attól függően, hogy éppen milyen bébiételt kívánunk előállítani. Nagyon praktikus és könnyű vele előállítani az bébiételeket, én amióta megvan csak ezt használom.