Bölcső és babazene a nyugodt alvás két legjobb eszköze | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Bölcső és babazene a nyugodt alvás két legjobb eszköze

A babaszoba berendezése során nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy kiságyat vagy bölcsőt használjunk. Végül a bölcső mellett döntöttünk, ami igazán jó döntésnek számított. A kisfiam ugyanis rendkívül rossz alvó volt, már egészen pici korától nehezen tudott elaludni, és a legkisebb neszre is fel ébredt. Mindenféle trükköt kipróbáltunk ahhoz, hogy nyugodt, békés alvást biztosítsunk számára. 

Mondanom sem kell milyen fárasztó és megterhelő volt, amikor a korházból haza jöttünk és egész nap szinte ölben kellett tartani, ahhoz, hogy el tudjon aludni. A karjaimban viszonylag hamar álomba szederült, azonban, ha letettem azonnal meg ébredt. A bölcső jelentette számára és számunkra is legjobb megoldást. Bár mindenki azt mondta, hogy a bölcső kényelmetlen lesz, főleg nekem, mert alacsony és sokat kell majd hajolni, ami az első hetekben roppant kényelmetlen lesz. Valóban az első egy – két hétben sokszor volt példa rá, hogy a férjemnek kellett kivennie a bölcsőből, mert nekem annyira fájt a derekam, hogy nem tudtam lehajolni. Gondoltunk arra, hogy párhuzamosan használjuk a kiságyat és a bölcsőt, de ez nem volt kivitelezhető, hiszen a kiságyat nem fogadta el. Ahogy bele tettük a kiságyba sírásba tört ki, vagy ha már történetesen éppen el volt aludva és úgy tettük bele, azonnal felébredt. 
bölcső ugyanazt az érzést nyújtja, mint az anyaméh, ezért az első pillanattól kezdve ahogyan bele tettük a bölcsőbe imádta. Ahhoz, hogy még inkább nyugodt és pihentető legyen számára az alvás háttérben csendesen ment a baba zene, így sikerült elérnünk, hogy 2 – 3 órát békésen és mélyen végig aludjon. Nekünk pedig azért is volt ez a kis nyugtató zene a háttérben, mert így tudtuk végezni a házkörüli teendőket anélkül, hogy felébresztettük volna a kisfiamat. A bölcsőt pedig azt is mondhatjuk, hogy rongyosra használtuk, egészen addig aludt benne, amig már valóban kicsinek bizonyult és így kénytelen volt a kiságyat használni, ami az első hetekben elég nehéz feladat volt, minden este hisztivel feküdt le, hogy a bölcsőt akarja. De végül mit volt mit tenni hozzászokott.