Cumisüveg és cici | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Cumisüveg és cici

Napjainkban az újdonsült kismamák körében egyre többen tapasztalják, hogy a szoptatás nem kellemes érzés, nehezen megy, sőt valójában fájdalmas és roppant kellemetlen. Saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy a szopizás abszolút semmi problémát nem jelentett számunkra, kislányom kétéves és 4 hónapos koráig szopizott. Egyáltalán nem kellett tápszert használjunk, elegendő volt az anyatej. A hozzátáplálás után is csökkentettük a napi anyatejes táplálást, reggel és este kapott csak anyatejet és napközben a déli elalvásnál. Igyekeztem úgy kialakítani az étkezési szokásait, hogy mindenből kellő mennyiséget kapjon, kerültük az édességet és a nehezen emészthető ételeket. Nagyon sok folyadékot és gyümölcslevet, cékla-murok levet kapott a kislányom, rendkívül szerette is, főleg cumisüvegből inni.

Annak ellenére, hogy nem volt tápszeres baba a cumisüveg használatát hamar kipróbáltuk és hozzá is szokott. Pár hónapos korában volt egy erős hasmenése, sürgősségin kötöttünk ki vele, és a védőnő tanácsára cumisüvegből két napig teát adtam neki, hogy a bélflórái helyre álljanak. Ezzel meg is ismerte a cumisüvegkényelmét. Attól a pillanattól kezdve gyakorlatilag minden folyadékot cumisüvegben kapott. Általában az szokott történni, hogy a cumisüveg használata után a cicit nehezen fogadják vissza a babák, azonban nálunk ez a probléma nem állt fönn. Én is kihasználtam a lehetőséget, ha már adott volt, és nagyon sok esetben alkalmaztam azt a megoldást, hogy a mellszívó segítségével lefejtem az anyatejet és cumisüvegből kapta oda. Ezt természetesen akkor alkalmaztam, amikor olyan programokon kellett részt vennem, ahova nem tudtam magammal vinni a picit, és ilyenkor anyukám vigyázott rá, az anyatej pedig kéznél volt nélkülem is.
Igazán azt mondhatom el, hogy a cumisüveg egyáltalán nem befolyásolta kislányom táplálkozási szokását, nem szokott le a ciciről sem, a kettő együtt tökéletes összhangban állt. Ma már csak a cumisüveget használjuk, három éves a lányom és minden este abból issza meg a tejet.