A cumisüveg nálunk nem okozott cici zavart! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A cumisüveg nálunk nem okozott cici zavart!

Kislányom két és fél éves és most használjuk igazán a cumisüveget. A születésétől kezdve nem volt gond a szopizással, nagyon ügyesen tudott szopizni, a tej is szerencsére elegendő volt, sőt kétévesen hagytuk el a cicizést. Egészen pici korában nem volt hajlandó cumisüvegből inni a lefejt tejet, és valójában nem is akartam rászoktatni, ugyanis nagyon sok anyukától azt halottam, hogy ha megszokja a cumisüveget, akkor nem fog többet cicizni. Hát nálunk nem volt gond sem a cumisüveggel, sem a cicivel. A cicivel annyi igen, hogy nagy kínok közepette tudott lemondani róla. 

A szopizás mellett hat hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást, addig nem kapott mást csak anyatejet és néha görcsoldó teát. A teához használtuk a cumisüveget, de tea íze miatt nem nagyon fogadta el, alig tudtam egy két kortyot adni neki, hogy használjon is valamit. Egy éves kora után kezdtük bevezetni azt, hogy csak reggel és este kapott cicit, azonban mellette a tehéntejet is bevezettük, és ahhoz már a cumisüveg elengedhetetlen kellék volt. Bár az elején nagyon keveset ivott meg belőle, de fokozatosan a cumisüveg tej elfogyott. Ez annak is köszönhető volt, hogy az anyatej már nem volt elegendő, és annyira tápláló sem. Nagyon hálás vagyok, hiszen a kislányommal semmi probléma nem volt az étkezést illetően, fokozatosan ismerkedett meg az ízekkel, és nagyon hamar megszokta azokat az ételeket is, amelyeket mi ettük. Igyekeztem mindig úgy főzni, hogy neki is megfelelő legyen, ezért az volt a szabály, hogy „amit mi eszünk, azt eszi ő is”. És bevált. 
Az aranyszabályunkkal csak akkor volt némi probléma, amikor a mamáknál töltött pár napot, ugyanis ott azt kapta, amit kért. Így a mamánál töltött egy – két nap után volt némi hiszti, de hamar visszaállt az otthoni szabály. A cumisüveggel azonban volt egy engedmény még otthon is, hiszen az esti és reggeli tejet is megkaphatta az ágyban mese közben. Ez egyrészt azért volt megengedett, mert így szinte mindig elfogyott acumisüveg tej, másrészt mert olyan édes volt, ahogy a párnák között bekuckózva itta tejet.