Fa játék a gyereknek egy jó könyv az anyukának | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Fa játék a gyereknek egy jó könyv az anyukának

Ha párhuzamot vonunk a mi gyerekkorunk és a saját gyerekink életmódja, lehetőségei között óriási különbségekkel találjuk szembe magunkat. Édesapám gyakran szokta mondani, amikor a kisfiam játékhegyei között találja magát, hogy az ő gyerekkorában az egész falu gyerekeinek nem volt annyi játéka, mint amennyi egyedül az unokájának van. Való igaz, hogy nincs hiány sem autóból, sem legoból, sem fa játékból, sem építőkockákból. Annak ellenére, hogy elhatároztuk, hogy a kisfiunkat mindenféle műanyag, meg ilyen olyan játékokkal nem fogjuk elhalmozni, ma ott tartunk, hogy négy doboz játék van a padláson, amivel már nem játszik, és ezen kívül pedig a szobájában közel öt olyan tároló van, amelyben szintén játékok vannak.

A legtöbb játék közül talán a fa játék volt az, ami igazán elnyerte tetszését, hasznos is volt, és a lehető legjobban elfoglalta magát vele. Tekintettel arra, hogy az egész család műanyag ellenes, ezért mi nem is vásároltunk neki műanyag játékokat, sőt a nagyon népszerű építőkockák helyett is fa kockákat szereztünk be. A fa játék kategóriába volt neki kisautó, felfedező vonat, építőjáték. Annak ellenére, hogy fából készültek ezek a játékok biztosnágosak voltak, színesek és nagyon jól lekötötték a gyerek figyelmét. Amúgy sem volt egy izgő-mozgó kislegény a fiam, inkább szeretetett órákat ellenni egy játékkal, rakosgatni, színes könyveket szerette forgatni, ezért nem is kellett mindig mellette legyek, nagyon ügyesen feltalálta magát. Egész pici korában is, ha betettem a kiságyba ott nézegette a plüss állatkáit, mondikált nekik, gügyögött, volt olyan, hogy a nagy társalgásba bele is szundított. Rendkívül nyugodt és jó gyerek volt.
A fa játékok közül a legjobban az építőjátékokat szerette, volt olyan pillanat is, amikor letettem a napaliba a szőnyegre egy doboz építőjátékkal és ott lazán eljátszott 1-2 órát is. Ez idő alatt nekem volt időm az ebédet elkészíteni, összekapni a lakást, mosogatni, vagy éppen ott ültem mellette a nappaliban egy kávé és egy jó könyv társaságában én is töltekeztem.