A flamingó az új nyerő | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A flamingó az új nyerő

 

 

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy változik az érdeklődési körük. Mindig csodálkozva figyelem a fejlődésüket, és néha vissza-vissza gondolok, a babás korra, hisz számomra olyan hihetetlenül gyorsan nőnek, és lesznek egyre okosabbak. Rengeteg változáson mennek keresztül, és ami régen nem kötötte le Őket, most már kezd érdekes lenni számukra.

Nem is olyan régen még csak egy plüss játék volt az, amihez ragaszkodtak, most meg már több kedvenc is van. Egy pár héttel ezelőtt voltunk állatkertben, ahol megnéztük a flamingókat, ez a madár nagyon megtetszett a lányomnak, de nem csoda, hisz a rózsaszín az egyik kedvenc színe (tipikus csaj). Mivel jó napom volt, ezért az állatkertben lévő kis ajándékboltba bementünk, és mondtam nekik, hogy választhatnak valami apróságot maguknak. A lányom egyből a flamingó plüss játékot találta meg, és persze meg is kapta. Azóta a flamingó szeretete nem csak arra a plüssre terjed ki, hanem mindenre, amelyen rajta van. Van már flamingós zoknink, pizsamánk, kirakónk, felsőnk.  Nem gondoltam volna, hogy egy állatkerti látogatásból ilyen „mánia” születik, és ami számomra a legérdekesebb, hogy valójában eddig fogalma se volt arról, hogy egyáltalán létezik ilyen madár, de ahogy meglátta megszerette.

Felnőtt fejjel annyira furcsa, és olyan jó nézni, ahogyan szép lassan ismernek meg egyre több mindent. Ami az egyik nap ég ismeretlen volt számukra, úgy a másik nap már ismerik. Ahogy felfedezik a világot, benne minden apró dologgal, elkezdve a beszédtől egészen a tárgyakig és tovább, ahogy a kis fejükben megértik az összefüggéseket, számomra ez mind olyan felfoghatatlan, és egyben fantasztikus. Hiszen mi felnőttek „mindent” tudunk, és ami számunkra egyértelmű, számukra még idegen. Ahogyan egyik nap még nem tudott a flamingó létezéséről, úgy a másik nap már az egyik kedvenc állata lett. Vagy amikor még nem ismerték a plüss fogalmát sem, úgy hirtelen egyik napról a másikra már elengedhetetlen dolog lett az életükben, és még sorolhatnám, hisz a lista végtelen.