Foltos autósülés – mit milyen foltra? | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Foltos autósülés – mit milyen foltra?

Nem véletlen, hogy minden mosópor reklámban anyuka és az ő pici szemefénye szerepel. Ha valaki, akkor az anyukák hamar megtanulják, hogyan kell eltüntetni a foltokat. A személyes tapasztalatom a folt eltávolítás terén igencsak széleskörű, a legtöbbet az autósülésen kísérleteztem. Kisfiam csak úgy szerette az autókázást, ha közbe majszolhatott valamit, ihatott gyümölcslevet vagy egyéb itókákat, néha anapján a kakaót kérte utazások során. Az állandó majszolásnak az autósülés látta kárát. Szinte minden nap lehetett volna mosni az üléshuzatot, de hetente egyszer muszáj volt kimosnom. Nem is lett volna baj, ha csak az autósüléshúzatón lettek volna foltok, de sajnos az egész ülés csupa foltkavalkád volt.


Anyukának így nem volt más feladata, mint megbirkózni a makacs foltokkal. Minden foltra megtaláltam a tisztítási módszert, de olyan is volt, amikor úgy éreztem ki dobom a kukába az autósülést nem kínlódok vele egy percig sem. A legnagyobb kihívást a kakaó foltok jelentették. Tulajdonképpen a mai napig rejtély számomra, hogy a kisfiam hogyan szokott rá az autóban kakaót inni. De gyanítom, hogy a nagyi a ludas a dologban. Lényeg a lényeg a kakaó foltokkal a legnehezebb megbirkózni, főleg, ha azok már teljesen bele száradtak az ülésbe. De egy kalap alá vehető ezekkel a foltokkal a csokoládé, kakaós csiga, túró rudi és egyéb hasonló ínyencségek által keletkezett foltok. Az autósülés olyan szépen veszi magába ezeket az étel maradványokat, hogy nem is igaz. Rengeteg folttisztítóval próbálkoztam, amíg végül a vanish szappan folyékony változata segített. Saját tapasztalatom alapján mindenkinek azt tanácsolom, hogy előszőr jól áztassa meg foltot és utána jöhet a vanish.
Aztán sorolhatom a zsírfoltokat is, mert azok közül is bőven akadt az autósülésen. Ezeket a foltokat már viszonylag könnyeben tudtam eltávolítani, ugyanis a zsíroldó mosogatószerek képesek a leghatékonyabban eltávolítani. Ami még rendkívül szereti befészkelni magát az autósülés anyagába az a gyümölcsfolt. Szerencsére a gyümölcsfoltok többségével megbirkózik a háziszappan, de a hagyományos folttisztítókat is könnyen használhatóak ellene. A legjobb a levehető húzat, de időnként azonban az ülés sem ússza meg foltok nélkül, ezért jó, ha tudjuk mit mikor kell bevetni.