Játszócumi és a cici mehet a fenébe! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Játszócumi és a cici mehet a fenébe!

Azt gondolom, hogy számos szoptatós füzetben, tanácsadóban sok hasznos dolgot megtudhatunk a szoptatásról, ha tudjuk egyáltalán, hogy erre fel kell készülni, és nem a világ legtermészetesebb dolga. Ez a sok jótanács a problémamegoldásra helyezi a hangsúlyt, de a durva valóságot nem írja le. Tévedés ne essék én is a szoptatás híve vagyok, a kislányomat nyolc hónapig kizárólag anyatejjel tápláltam, majd egy éves koráig igény szerint szopizott még. Azt, hogy miképpen éltük meg a szopizásokat csak én tudom. Az első szoptatási élményemnél azt hittem rosszabb nem lehet, pedig igen. Irtózatosan fájó mellbimbók, aztán mellgyulladás, a pici a mellbimbót nem tudja jól bekapni, mert nem megfelelő alakú sem az, sem a szája, hát reszeli, rágja, sír ő is, mert nem tud rendesen kielégülni a szopóingere. 

Szóval nem volt kellemes érzés, amíg bele nem jöttünk a szopizásba. Már kezdtem teljesen fellazulni, hogy Léna kislányom tud szopizni, egészen kellemes alkalommá alakut át a szopizás. Valószínű ennek köszönhetően a tej termelődés igencsak megindult nálam és ekkor már ismét beléptünk egy kellemetlen időszakba. 
Léna lányom a korházban is szopott, úgy ahogy, de szopott, aztán az első nehézségek után minden egészen helyre állt addig a pillanatig, amíg ömleni kezdett a tej. Úgy három nap félrenyelés, csuklás és tekergés után, mikor szegény gyerek folyton szopni akart, de folyton tele volt a hasa és túrósat kakilt, majd lehányta a saját fejét, odaadtuk neki a játszócumit. A játszócumi lett a legjobb barátja. Már nem is akart cicizni, néha amikor nagyon megéhezett, akkor nagy sírások közepette ráfanyalodott. A játszócumi lett a mindenünk, azzal aludt el, egyfolytában a szájába volt.
Az igazi cumizavart akkor tudtuk meg milyen, amikor egyik alkalommal nem voltam otthon és cumisüvegből kapott inni. Ekkor összeállt a kicsi fejében, hogy akkor sem marad éhesen, ha az a fránya cici nincs a közelben. A szopási sztrájkot is bedobta, a tej elapadt és nem maradt más, mint a cumisüveg és a játszócumi soha véget nem érő használata.