Kettőből egy babaágy! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Kettőből egy babaágy!

A babaszoba berendezése az egyik legszebb pillanat a várandóság időszakában. Nagy izgalommal és lelkesedéssel készülünk a találkozásra, arra, hogy igazi kis varázs zugot alakítsunk is a pocaklakónak. Olyan biztonságos, kényelmes, és megnyugtató kis hely legyen, mint a pocak. Olykor nem kis kihívás ennek a helynek, amit történetesen babaszobának nevezünk a kialakítása. Egy babaszoba berendezése során a lelkesedés, az aggódás, a pánik, az öröm, a félelem, a büszkeség érzései mind-mind sorra előbújnak a szülőkben. De végeredmény számít mindig és az szinte biztos, hogy csodálatos lesz. 

A kislányunk babaszobája az utolsó utáni pillanatig készült. Egészen addig nem kezdtük el tervezni és rendezni, amig nem tudtuk meg a baba nemét, bár azt tudtuk, hogy hol lesz a babaszoba és abban is hamar megegyeztünk, hogy fehér lesz a fal és mahagóni a parkett, de tovább nem terveztük. Miután megtudtuk, hogy a kis pocaklakó kislány elég nehéz feladat várt ránk. A bútorokat ki választani, a szőnyeget, a függönyt, a kiegészítőket, a babaágyat előkészíteni, volt ám feladat. A bútorokat sikerült viszonylag egészen könnyen kiválasztani, ugyanis úgy terveztük, hogy olyan bútorokat veszünk, amelyek nagyobb korára is megfelelnek, természetesen itt a könyvespolcra, a ruhásszekrényre gondolok. Ezekkel ellentétben a babaágy kiválasztása már nem volt egyszerű. Én mindenképpen az egyszerű rácsos babaágyat szerettem volna, a férjem pedig a praktikusság jegyében olyant szeretett volna, ami egy kis fiókos résszel is el van látva, aminek a tetejére tökéletesen illeszkedik a pelenkázó. Valahogy nekem nem tetszett az a fajta babaágy, úgy képzeltem el, hogy a kishercegnőm egy kényelmes kis rácsos ágyban fogja álomra hajtani fejét, amely személyre szabott rácsvédővel lesz felszerelve. Nem így lett. 
babaágy szó szerint meglepetés volt számomra, mivel nem jutottunk döntésre, ezért a lányom hamarabb megérkezett, mint az ágya. Amíg mi a korházban voltunk, addig a férjem előkészítette a babaágyat, meglepetésemre rácsos volt, de mégis járt hozzá fiokos rész és a tetején pelenkázó volt, amit ő szerelt össze, gyakorlatilag két babaágyból készített egyet. Hát csodálatos volt!