A kiságy kényelemes és biztonságos eszköze a rácsvédő | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A kiságy kényelemes és biztonságos eszköze a rácsvédő

A gyereknevelés nem kispályás dolog, és szerintem nincs is arra megfelelő recept, hogyan kell csinálni. Minden gyerek más, minden szülő más, ezért nem lehet sablon szerint nevelni. Én egyáltalán nem tartom magam sem szigorú, sem laza szülőnek. Vannak dolgok, amikben nem engedek, és vannak elveim, amikhez tartom magam. Pontosan az egyik ilyen elvem az, hogy a baba első pillanattól kezdve az ő kis külön világába kell bele szokjon, tehát külön szoba, külön ágy. Az elején eléget sokat sírt a kislányom, amig megszokta, hogy külön szobába és egyedül alszik. Engedtem, hogy sírjon, amig saját magától megnyugodott. Természetesen volt néhány alkalom, amikor nekem kellett megnyugtatni, de tudtam, hogy az nem hiszti volt. Elég sok konfliktusom volt e miatt a családommal, gyakran kegyetlen anyának is neveztek. Én nem gondolom, hogy az lettem volna.

A kislányomnak minden biztosítva volt, kellemes, hangulatos szoba, kényelmes ágy, puha matrac, rácsvédőaz ágy körül. Nem volt hiánya semmiben. Igyekeztünk mindent úgy beszerezni, hogy a lehető legkényelmesebb és biztonságosabb legyen számára. Azért tartottam fontosnak, hogy a kiságy köré rácsvédőt szereljünk, mert nagyon izgő-mozgó leányzó volt, éjjelente többször is körbejárta a kiságyat, és féltem nehogy megüsse a kicsi fejét, vagy beszoruljanak a végtagjai. A rácsvédő bármilyen színben, stílusban beszerezhető, árban sem drága és nagyon hasznos. Mivel nálunk hagyománya volt, hogy generációk nőttek fel ugyanabban a kiságyban ezért én még inkább ragaszkodtam a rácsvédőhöz. A rácsvédő által egy kissé modernebb ágyat varázsolhattunk, olyan igazi csajosat.
Kis kíváncsi lánykám nagyon szerette a hintában is, a zenélő pihenőszékben is, és a kiságyban is. nem volt másra szükség, mint valami színes figurákra, plüss állatkákra, amiket nézegethet, gügyöghet nekik, forgathatja a kezébe. A rácsvédő is tele volt színes állatfigurákkal, olyan volt mintha egy állatkert költözött volna az kiságyba, órákon át tudta nézegetni őket, mondikált nekik. Én személy szerint nem bántam, hogy kitartottam a külön alvás mellett, hiszen most is önállóan el van, pedig csak négyéves.