Létezik tökéletes babakocsi? | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Létezik tökéletes babakocsi?

Nem is gondolnánk, hogy milyen árubőség van babakocsi terén. Én, amikor a babakelengye összeállításán fáradoztam meggyőződéssel állítottam, hogy a legegyszerűbb lesz a babakocsit beszerezni. Most, egy év távlatából meggyőződéssel állítom, hogy a legnehezebb feladat a tökéletes babakocsit beszerezni. De vajon létezik-e tökéletes babakocsi? A válaszom igen. Mindenkinek meg van a maga tökéletes babakocsija, és ahhoz, hogy ezt meg találja elég sok szempontot kell figyelembe venni.
Mi igen hamar beleszöktünk a babakocsi vásárlásba, és csak akkor jöttünk rá, hogy nem jó modellt választottunk, amikor nap mint nap elkezdtük használni. Így futottunk még egy kört, és megtaláltuk a tökéleset babakocsit.


A babakocsi vásárlás legfontosabb része az, hogy tisztázzuk céljainkat: mire szeretnénk használni a babakocsit, milyen terveink vannak vele? Aztán fontos számításba vennünk körülményeinket is, vagyis hol lakunk? Keretes házban vagy panelben? Ha panelben, akkor befér-e a szűk liftbe egy testesebb kocsi? Szoktunk-e autózni? Valamint az sem mindegy, hogy télen vagy nyáron születik a baba, hiszen egy téli babának fontosabb a vastagabb mélykocsi, míg egy nyári babának az is elegendő, ha egy 180 fokig ledönthető két- vagy háromfunkciós kocsit választunk. Már kezdetben ezeket, ha mind felmértük volna, akkor elkerülhető lett volna a rossz döntés, és a fölösleges pénzkidobás. Az volt a legnagyobb probléma az első babakocsi vásárlásnál, hogy nem gondoltuk át a lehetőségeinket, az első modell, ami megtetszett azt megrendeltük. Utána derült ki, hogy nem lehet teljesen összecsukni, a háttámlája nem állítható csak két pozícióba, vagy egészen le döntve vagy pedig teljesen ülő helyzetbe lehet beállítani. Ez semmiképp nem volt előnyős. Aztán ami számomra a legnagyobb csalódást jelentette, hogy iszonyatosan nehéz volt, alig tudtam felcipelni a harmadik emeletre, vagy bepakolni az autó csomagterébe.
A második babakocsi vásárlásnál már minden szempontot figyelembe vettünk, és úgy választottunk, hogy azt nagyobb korában is tudjuk használni. Tökéletes választás volt, a mai napig használjuk, már gyakorlatilag rongyosra van használva.