Matracvédő a csúnya izzadság foltok ellen | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Matracvédő a csúnya izzadság foltok ellen

Nálunk a családban mindenki izzadós, és ezt a tulajdonságot a kislányom is örökölte. Egészen pici korában is mindig figyelnem kellett arra, hogy ne öltöztessem túl, mert akkor elkezd izzadni, megkapja a levegő és azonnal beteg lesz. Elég sok öltözködési kísérletünk volt arra, hogy megtaláljuk a megfelelő réteget, ami elviselhető volt, de ugyanakkor nem is fázott meg benne. 

Nyáron azonban egészen más volt a helyzet, egy kis rugdalózóban végig jártuk a nyarat, a probléma viszont az alvásnál volt. Éjszakára természetesen nem hagyhattam csak egy vékony bodyba, betakarni pedig nem lehetett, mert akkor nagyon bele izzadt és nem tudott pihenni. Édesanyám oldotta meg a nyári takaró problémáját ugyanis az úgynevezett pelenka anyagból varratott kicsi takarókat és azt használtuk éjszaka. Igen ám, de a feje alatt úgyis csupa izzadság volt, ami foltot hagyott a lepedőn és a matracon is, mivel átszivárgott. Ezt a problémát is anyukám oldotta meg, még pedig úgy, hogy vett nekünk matracvédőt, három darabot, hogy mindig legyen kéznél egy. A matracvédő lényegében olyan mint egy lepedő, tökéletesen illeszkedik a matrachoz, mivel a széle gumiban van, és úgy kell ráhúzni a matracra ezért nem csúszik ki a pici alól, és az anyagának köszönhetően nem engedi át a nedvességet, de ugyanakkor engedi szellőzni a matracot. A matracvédő nagyon hasznosnak bizonyult, mivel megóvta a matracot az izzadság foltoktól, és a kislányomnak is pihentető, nyugodt alvást eredményezett. 
A három különböző színű matracvédő egyedivé és változatossá tette a babaágyat, minden egyes szín változat valósággal bele illett a babaszoba színvilágába. Gyakorlatilag annyira bejött a nekünk a matracvédőhasználata, hogy amikor a nagyszülőkhöz mentünk akkor is vittük magunkkal, sőt még kirándulások alkalmával is, még ha nem is aludt külön kiságyban a matracvédőt mindig alája tettük, így nem volt gond az izzadással. Azt tapasztaltuk, hogy a kislányom is sokkal kényelmesebben és nyugodtabban aludt, ha a matracvédő volt alatt, nem pedig egy normál lepedő.