Mellszívó nélkül nem tudtam volna anyatejet adni a kisfiamnak! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Mellszívó nélkül nem tudtam volna anyatejet adni a kisfiamnak!

Mint minden leendő anyuka én is időben neki láttam a babakelengye összeállításának, ami nem volt kis feladat. Lépésről lépésre mindennek utána jártam, hogy a legjobb kellékeket szerezzem be. A mellszívó esetében azonban voltak aggályaim, ugyanis ahány ismerőssel beszéltem annyiféle tanácsot kaptam. Volt, aki azt mondta, hogy szerinte elég kölcsönkérni egyet, mert úgyse fogom használni, volt olyan is, aki azt javasolta, hogy érdemes beruházni, mert még a második gyereknél is hasznát fogom venni. Azt mindenképpen tiszta volt számomra, hogy kölcsönkérni nem fogom. Utána néztem a mellszívó kínáltnak, az áraknak, és elfogadhat áron lehetett jó minőségű mellszívót beszerezni.

Én főleg a higiénia szempontjából nem akartam semmi esetre sem kölcsönkérni. Így rendeltem egy kézi mellszívót az egyik baba kellékeket forgalmazó webshopról.
A kisfiam iszonyatosan lusta volt a szopizáshoz. Ha akkor kezdtünk neki szopizni, amikor már nagyon éhes volt üvöltésbe tört ki, nem tudta rendesen befalni a cicit, iszonyatos volt. Ezért mindig egy fél órával az etetési idő előtt kellett megkezdjük a szopizást, hogy elviselhetőbb legyen. A legtöbb anyuka örömmel tud beszélni a szoptatás élményéről, én sajnos nem tartozom ezek közé az anyukák közé. Nekem rémálom volt. Gyakorlatilag, ha nem lett volna a mellszívó nem is tudtam volna anyatejet adni a kisfiamnak.
A tejtermelődés sem volt olyan rózsás, azonban azt sem mondhatom, hogy egyáltalán nem volt tejem. Érdekes helyzetben voltam. Amíg rájöttem a megoldásra, addig elég sokat kínlódtunk. A megoldás az volt, hogy kifejtem a tejet és cumisüvegből adtam oda a kisfiamnak. Egyik etetéstől a másikig nem termelődött annyi tej, hogy elegendő legyen ezért napi egyszeri etetésnél tápszert adtam neki. A kézi mellszívóvalnagyon könnyen és viszonylag hamar ki tudtam fejni a tejet, nem volt probléma a használatával, sőt, egy idő után azt vettem észre, hogy jobban termelődik a tej. Szerencsére a kisfiam is nagyon jól fejlődött, körülbelül nyolchónapos koráig ment ez így, anyatej és tápszer közösen, aztán már nem volt, amit lefejnem és maradtunk csak a tápszerre. Érdekes időszak volt, de végül is minden rendben volt.