Milyen baba játékokat vegyünk az első hónapokban? | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Milyen baba játékokat vegyünk az első hónapokban?

Végig nézve gyermekem szobáját, felmerül a kérdés bennem, hogy valóban szüksége van ennyi játékra?! Már volt példa rá, hogy bementünk egy üzletbe megengedtem neki, hogy egy játékot válasszon, amit megvásárlunk, de egyszerűen nem talált a polcon olyan játékot, ami annyira megfogta volna, hogy meg is vegyük, sőt a legtöbb játékból már volt egy otthon. Amikor állapotos voltam sokszor álltam a baba boltok polcai előtt és azon gondolkodtam, hogy vegyek baba játékot a pocaklakomnak vagy sem. Volt, amikor vettem.

Természetesen az első hónapokban nem fog legózni a baba, de azért akadnak olyan baba játékok, amiket már az első időkben szívesen elnézeget. Próbáltam arra összpontosítani, hogy néhány ilyen színes, zenélő felfüggeszthető játékfigurát beszerezzek. Aztán a nővérem is felhívta a figyelmemet arra, hogy ne essek túlzásba, mert a babalátógatok is fognak ajándékba hozni, és ahogy nő a kisfiam úgy fognak a játék hegyek tornyosulni körülötte. Igaza lett! A kisfiam hároméves és ma ott tartunk, hogy nincs hely a szobájában a játékoknak.
A személyes tapasztalatom alapján azt tudom tanácsolni minden leendő anyukának, hogy ne halmozza el gyerekét játékokkal. Egyrészt, mert alkalmakra úgyis fog kapni, mint születésnap, karácsony, gyereknap stb., másrészt pedig a meglévő játékaiból szokja meg a gyerek kreatívan eljátszadozni önállóan. Amit még javasolni tudok, hogy az első hónapokra nem kell sok baba játék, csupán egy kettő zenélő forgó, színes logó csörgő. A zenélő forgó az a baba játék, amit a minden baba már a kezdetektől szívesen nézeget, általában meg is nyugszanak tőle. Nekünk például nagyon bevált a zenélő felfüggeszthető egér formájú baba játék.
Az első hónapokra szánt baba játékokat ajánlott baba boltokból beszerezni, ezt is saját tapasztalat alapján írom, hiszen ezek a játékok sokkal puhább, finomabb, úgymond baba barát anyagokból készülnek, nem veszélyesek a gyerekre nézve. Mi megjártuk, hogy egy szupermarketből vásárolt plüss zenélő nyuszi ruhájának a gombai nem voltak kellő figyelmességgel felvarrva és a kisfiam addig rágcsálta, amig lenyelte. Szerencsére nem történt komoly baj belőle.