A nem mindennapi szundikendő | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A nem mindennapi szundikendő

Hogyan válhat portörlőkendőből szundikendő? Nekünk sikerült ezt is összehozni. Anyukám megrögzött tupperware termék használó, és rendszerint engem is meglep valami termékkel. Így történt a mikrószálas rózsaszín portörlővel is. Egyik alkalommal a kimosott ruhák között a kislányom megtalálta a portörlőt, nem tudom mi járhatott a kis fejében, de attól kezdve az lett a szundikendő. Bár volt kedvenc szundikendője pici kora óta, ugyanis nem használtunk cumit, hanem a kendő volt a minden. Az nyugtatta meg, ha hisztis volt, akkor tudott elaludni, ha szorosan magához ölelte, és minden hová kellett vinni, igazi társ volt. 

Azon az ominózus napon, amikor a szundikendő és a portörlő találkozott valószínű én voltam a hibás. Én mindig mindent ki szoktam mosni, mielőtt használatban kerülne, legyen szó ruháról, fehérneműről, törülközőről stb. A portörlőkendőt is újan kaptuk anyukámtól, de mielőtt használtam volna, mondjuk mai napig nem értem, hogy portörléshez miért kellett kimosni?! Talán megszokásból. Arra tisztán emlékezem, hogy bedobtam a babaruhák közé, lévén, hogy új úgysem lesz semmi baja a ruháknak tőle, és így összekeveredett. Az eredeti szundikendő is rózsaszín volt, kis fehér báránykák voltak rajta, pici kora óta az volt a minden, még nevet is adtunk neki, Barinak hívtuk. Aztán Bari helyét egészen érdekes módon egy nagyon puha vakító rózsaszín portörlőkendő foglalta el. 
A bölcsiben, a játszótéren, de otthon is, amikor vendégek jöttek viccesen megjegyezték, hogy milyen vagány szundikendőnk van. Az igazság az, hogy próbáltam el venni tőle, de olyan keservesen sírt, hogy nem volt szívem megfosztani a legújabb és legmodernebb szundikendőtől. Aztán kitaláltuk, hogy a portörlőből hogyan csináljunk egy vagány szundikendőt. Mivel anyukámtól kaptuk a portörlőt ezért őt hívtuk segítségül, és ügyesen rá varrta a kislányom nevét, a közepére pedig egy fehér báránykát. Hát akarva akaratlanul sem találhattunk volna jobb szundikendőt, azóta is rendületlenül használjuk, jön velünk mindenhova!