Pelenka tároló az elhasznált pelusok legjobb rejtekhelye | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Pelenka tároló az elhasznált pelusok legjobb rejtekhelye

A párom is és én is nagy rendmániásak voltunk egészen addig, amíg meg nem született a kisfiúnk. Attól a pillanattól kezdve már nagyon sok minden megváltozott, hiszen nem volt idő arra, hogy folyton takarítsak, mindent elpakoljak, a ház mindig ragyogjon. Bár azt kell mondjam, hogy igyekeztünk azért oda figyelni arra, hogy körülöttünk megmaradjon a rend, de teljesen más helyzettel álltunk szemben. Addig ment is rend megtartása, amíg a kisfiam nem kezdett el mászni, majd menni, utána már nehezebb volt azt a makulátlan tisztaságot megőrizni, amihez szokva voltunk.

A legnagyobb kihívást mégis a pelenkák jelentették, jobban mondva a használt pelenkák. Természetesen minden egyes pelus csere után nem rohantunk le a tömbház szemeteséhez, ezért problémát jelentett a tárolása. Az elején próbálkoztunk azzal, hogy egy külön szemetest jelöltünk ki a pelenkák számára, azonban az nem vált be, hiszen sok esetben megtévesztő volt és más szemetet is beledobtunk. Ilyenkor mindig szelektálni kellett, és úgy levinni a nagy szeméttárolóhoz. A sokadik ilyen szelektálás után már nagyon felment a pumpám é beírtam az édesanyák facebook csoportjába azzal a reménnyel, hogy a tapasztaltabb anyukák adnak néhány ötletet, ami megoldhatja a pelenka problémánkat. És valóban adtak, ugyanis itt hívták fel a figyelmemet a pelenka tárolóra. Be is írtam gyorsan a keresőbe, hogy pelenka tároló és nagyon sok választék közül válogathattam. A pelenka tároló ugyanis egy felmosó vödörhöz hasonló műanyag doboz szerűség, a melynek fedele is van, így maximális higiéniai biztonsággal tárolható benne az elhasznált pelus. Gyorsan rendeltem is egy színes, játékfigurás pelenka tárolót, amit alig két nap múlva hozott is a futár. 
A pelenka tároló helye természetesen a fürdőszobában volt, és direkt nem tettem a szemetes mellé, hogy ne tévesszük össze, ahogy már korábban tettük a kinevezett pelenka tárolóval. Kellemes csalódás volt számomra a pelenka tároló, mivel nagy reményeket nem fűztem hozzá, első ránézésre úgy tűnt egy gyenge műanyag doboz, ami még a szagokat sem fogja elnyelni. Azonban nem így volt, sőt, egyáltalán nem szűrődtek ki belőle szagok, elegendő volt, ha három naponta ürítettük és olyan jól illeszkedett a fürdőszoba összképéhez, hogy öröm volt nézni. Ami még pozítívuma volt a pelenka tárolónak, hogy a kisfiam nem tudta felnyitni, így a használt pelusok mindenkitől elrejtve, maximális biztonságban lapultak a tárolóban.