A pólya nyújtotta biztonság és nyugalom | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A pólya nyújtotta biztonság és nyugalom

Úgy gondoltam, hogyha van valami, amit biztosan nem fogok használni a kislányomnál az a pólya lesz. Ez azonban nem így történt. Amig a korházban voltunk, a szobatársam egy tapasztalt középkorú nő volt, a negyedik gyerekét szülte meg. Nagyon sokat beszélgettünk, sok érdekes dolgot mesélt, ugye volt neki tapasztalta három gyerek után, és ő változtatta meg a véleményem a pólyáról. Mindig úgy gondoltam, hogy a pólya kényelmetlen a gyerek számára, hiszen le van kötve benne, a végtagjait nem tudja megfelelően mozgatni, és ráadásul nagyon bele is melegedhet. Egyszóval előítéleteim voltak a pólyáról, de tapasztaltom nem. 

pólya tulajdonképpen azt adja a gyereknek, amire éppen szüksége van, ugyanis a pólyázás az anyaméh melegségét, védelmét jelenti a picinek. A pólyázás az anyaméhez nagyon hasonló érzést idéz elő azáltal, hogy szorosan körülöleli a pici babákat és egyenletes hőmérsékletet biztosít számukra. Utána olvastam és valóban vizsgálatok bizonyítják, hogy a pólyázott babák általában kevesebbet sírnak és jobban alszanak, mivel saját kezük és lábuk reflexszerű mozgása nem ébreszti fel őket alvás közben. 
Amikor haza mentünk a korházból napokig sokat kínlódtunk az elalvással, nagyon sokat sírt, ahogy eljött az este gyakorlatilag programszerűvé vált, hogy addig sírt, amig el nem aludt. Egy hét után azt mondtam ebből elég, kipróbáljuk a pólyát. Emlékszem nagymamám is mesélte nekem, hogy apukám nagyon sírós volt, és egyedül a pólyában volt hajlandó megnyugodni. Azt is mondta, hogy a pólya az ókori görög és római kultúrában is kedvelt megoldás volt a pólya, sőt, bibliai utalásokat is találhatunk róla. Valóban tökéletes megoldás volt a kislányom megnyugtatására. Őszintén a szobatársamnak sem hittem el teljesen, hogy ekkora hatása van a pólyának, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy amikor beletettem a kislányomat a puha pólyába nem telt tíz perc és békésen aludt. Nekünk nagyon sokat segített, azt is mondhatom, hogy maximálisan kihasználtuk a pólya nyújtotta élményeket, sőt sokkal biztosabban lehetett fogni a picit és a tartása is könnyebb volt.