Számomra bebizonyosodott, hogy a pelenkázó nagyon hasznos babaeszköz | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Számomra bebizonyosodott, hogy a pelenkázó nagyon hasznos babaeszköz

A szülésen viszonylag gyorsan és könnyen átestem, hála Istennek nem voltak komplikációk. Egészséges, 3400 grammos kisfiúnak adtam életet, egy ködös novemberi hajnalon. Ha visszagondolok a szülés körülményeire, azt mondhatom, hogy simán ki lehet bírni. A szülés utái időszak már egy kicsit nehezebb volt számomra, ugyanis egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően nem volt szabad hajolnom, és emelnem sem, főleg az első három hétben.

Mindjárt, ahogy haza engedtek a korházból, rákövetkező napokban az emeletről lefele jövet kibicsaklott a bokám, és szó szerint legurultam a lépcsőn. Szerencsére csont nem tört, viszont annyira megütöttem a gerincem, hogy nyakmerevítőt kellett használnom, és úgynevezett hámot két hétig folyamatosan. Ez jelentősen megnehezítette anyai szerepemet. A szopizást úgy oldottuk meg, hogy a férjem tartotta a picit, állva szopiztunk, de csak reggel és este. A többi étkezéhez kifejtem a tejet, és tejport is használtunk. Az öltöztetés és a pelenkázás viszonylag már egyszerűbben ment, hiszen a pelenkázó segítségemre volt. Valójában nem szerepelt a szükséges babakellékek között a pelenkázó, nem gondoltuk, hogy szükségünk lesz rá, mivel a baráti társaságunkban elég gyakran láttuk, hogy ruhatárolóként szolgál, ezért úgy gondoltuk nem veszünk pelenkázót, nem lesz rá szükség. De bizony, nagy szükség volt rá. A pelenkázó nélkül nem tudtam volna rendezni egyáltalán a picit.
Gyakorlatilag a sürgősségi után a férjemnek a következő uta a bababoltba vezetett, ahonnan azonnal vásárolt egy pelenkázót, és átalakította a babaszobát. Lényegében a babaszobát leköltöztettük az emeletről a nappaliba, mivel nem szabadott lépcsőzzek, de még csak járkálnom sem sokat, ezért ez volt az egyetlen megoldás. Bár az orvos be akart fektetni a korházba, de kiegyeztünk abban, hogy mindent betartok, amit előír és otthon gyógyulhatok. Szinte naponta fel is hívott telefonon a hogylétem miatt, követte a gyógyulásomat. Másfél hónapba telt, amig teljesen rendbe jöttem. A pelenkázónak gyógyulásom után is hasznát vettük, hiszen sokkal kényelmesebb volt állva öltöztetni, pelust cserélni. Egészen addig használtuk, amíg ki nem nőtte a kisfiam.