Számunkra jó választás volt a kókuszmatrac | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Számunkra jó választás volt a kókuszmatrac

Sokat dilemmáztunk azon, hogy a kiságyba milyen matracot vegyünk. Végül a kókuszmatrac mellett döntöttünk, és úgy gondolom jó döntés volt. Gondosan utánajártunk minden lehetőségnek, megnéztük a pro és kontra érveket a hagyományos szivacs és a kókuszmatrac esetében is és ezek alapján született meg a döntés. El kell mondanom, hogy elég érdekes feladat volt, hiszen nekünk kellett eldönteni, hogy melyik a kényelemes matrac a gyerekünknek. A kókuszmatrac fő tulajdonsága eléggé mérvadó volt, mégpedig az, hogy bió. A legnagyobb részben tartalmaz természetes anyagokat ez a matrac típus, és ez nekünk nagyon fontos volt, mivel az utóbbi időben teljesen átálltunk a természetes dolgokra. 

kókuszmatrac nekünk nagyon bevált, főleg azért is mert, a kislányom nagyon izzadós volt, de soha nem maradt tócsa a pici feje alatt, a matrac tökéletes szellőzést biztosított. Ami nekünk még nagyon tetszett a matraccal kapcsolatban, hogy a kókuszmatracba nem tud sem poratka sem penész spóra megélni, mert nincs meg a megfelelő páratartalom. Én a gyakori szellőztetéssel még inkább rásegítettem arra, hogy a szobába se legyen meg a megfelelő páratartalom.
kókuszmatrac tisztítása is pofon egyszerű volt, mint már említettem a kislányom nagyon izzadós volt, ezért az izzadság foltok ott hevertek a matracon, amiből oké, hogy a víz elpárolgott, de a folt ott maradt. A matrac huzatot szinte naponta cseréltem, ellenben magát a matracot heti egyszer kimostam. A kádba beáztattam, puha kefével és folttisztítóval eltávolítottam róla az izzadság foltokat. Általában délelőtt csináltam meg ezt a műveletet, hogy estére ki is száradjon, a ruhaszárítóra hosszan feltettem, közel a kalorifer mellé, és estére már teljesen meg volt száradva. Tiszta matracra, tiszta ágyneműbe úgy aludt a pici lányom, mint egy kis angyal. 
Bár sok pro és kontra érvet lehet olvasni a kókuszmatrac körül, az én személyes véleményem, tapasztalatom teljesen pozitív, nem volt semmi rossz tapasztaltunk. Sőt, elmondhatom, hogy a kislányom után a nővérem két fia is felnőtt ugyanazon a kókuszmatracon.