A szoptatási segédeszközök egyike a mellszívó! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A szoptatási segédeszközök egyike a mellszívó!

Az anyasággal együtt jár az aggódás, a félelem, az öröm és a boldogság is. Vegyes érzések kavarognak bennünk, amikor várandósok vagyunk, amikor megszületik a pici, amikor cseperedik. Mindig az van bennünk, hogy mindent jól csináljunk, a legjobbat adjuk a gyereknek. Az én félelem leginkább a szoptatás időszaka miatt alakult ki, mivel a családban senki nem tudta hosszú időn keresztül anyatejjel táplálni a gyerekét, ezért azt gondoltam, hogy ez is örökletes és nekem sem fog sikerülni. Nem így lett. Már a szülés utáni napokban rendkívül jól beindult nálam a tejtermelődés, és a kislányom is ügyesen szopizott. 

A szükséges eszközök beszerzésénél a barátnőm tette fel a kérdést, hogy mellszívót nem vásárlok?! Egyből elhessegettem a kérdést, hiszen a felmenőimet ismerve egy percig nem gondoltam, hogy nekem szükségem lenne a mellszívóra. Aztán a korházban már a harmadik nap mondta a nővér, hogy jó lenne beszerezni egy mellszívót, hiszen a pici magának elegendő tejet szopizik, viszont olyan gyorsan termelődik, hogy a mellek be is gyulladhatnak. A férjem kaptam meg végül ezt a nemes feladatot, hogy beszerezze a mellszívót. Az elején a mellszívó használata nagyon kellemetlen volt, be is pirosodott a mellem tőle, de aztán szépen lassan rájöttem a technikájára és már nem volt probléma. Azt ajánlom mindenkinek, saját tapasztalatom alapján, hogy mindig szoptatás után fejjük le a megmaradt tejet. Én kis naiv, akinek fogalma sem volt a mellszívóhasználatáról, vagy arról, hogy mikor kell le fejne a tejet, az első alkalommal szopizás előtt fejtem le. Na hát úgy megoldottam, hogy a picinek nem maradt elég, így cumisüvegből kellett pótoljam. Ez még a korházban történt, úgyhogy jót szórakoztak is rajta a nővérek. 
mellszívó összeségében nagyon sokat tud segíteni, azon anyukák számára is, akiknek nehezen indul be a tejtermelődés. A gyakori használata ugyanis serkenti a tejtermelést és növeli a mennyiséget is, így ajánlott a csomagba készíteni a mellszívót. Nekem például pontosan az ellenkező esetben segített, a túltermelődött tejtől meg tudtam szabadítani a melleimet.