A szoptatós párna nem megy ki a divatból! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A szoptatós párna nem megy ki a divatból!

A nővéremtől örököltem a szoptatós párnát, neki nem vált be a kisfiával, nem azért, mert bármiféle probléma lett volna a párnával, hanem mert egyszerűen nem szopott a pici. Körülbelül két hónapot próbálkoztak a szopizással, aztán abba maradt, nem volt elég teje, a pici nem tudott rendesen szopizni, ezért nem is kínlódtak tovább. Így a szoptatós párnának teljesen más lett a szerepe, altatáshoz használták, és védővárnak, amikor kanapén, vagy a francia ágyban aludt a pici. 

Amikor megtudtam, hogy várandós vagyok meg is örököltük a szoptatós párnát. Az igazság az, hogy rendkívül nagy segítség volt. Én már akkor használtam a szoptatós párnát, amikor a kisfiam még csak a pocakomban volt. Ha visszagondolok a terhesség időszakára nem is tudtam volna a párna nélkül olyan jókat aludni. Betettem a hasam alá, megöleltem és már aludtam is, valószínű, hogy a pocaklakónak is kényelemes volt az a pozíció, ugyanis egész reggelig egyet sem rúgott. A kisfiam megszületése után a szoptatós párna is a rendeltetésének megfelelő szerepet kapta. Mi nagyon sokat szopiztunk, hét hónapos koráig nem kapott mást a kisfiam csak anyatejet, ekkor kezdtem el megismertetni az ízekkel, a szopizást azonban kétéves korában nagy kínlódások árán tudtuk elhagyni. Az első pillanattól kezdve használtuk a szoptatós párnát, pontosan úgy, ahogyan a legtöbb szakkönyvben, baba-mama oldalakon ajánlják. A megfelelő pozícióban alátámasztotta a pici hordócskámat – így neveztem a kisfiamat, mert olyan pici tömzsi volt, mint egy hordó –, és addig szopizott még mély álomba nem merült, akkor pedig a párnába burkolódzva hagytam, hogy pihenjen. És ez így ment szinte minden szopizásnál, sőt amikor nagyobb lett akkor is kellett a párna, körbe öleltük egymást vele és úgy szopiztunk. Igazi meghitt pillanat volt. 
A mai napig meg van a szoptatós párna, és olykor, ha fáj a derekam, vagy a nyakamat elalszom, akkor beteszem a nyakam alá, vagy körbe tekerem a derekam körül és mindjárt jobban tudok pihenni. Ha a nővéremék nem is, de mi rongyosra használtuk a párnát.