Baba játék » Játszószőnyeg | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Gyakran felmerül - az egyébként teljesen jogos - kérdés a szülőkben, hogy vajon mivel tudnák kicsit hosszabb időre lefoglalni kisbabájukat? A játszószőnyeg szuper megoldás lehet már újszülött kortól. Amellett, hogy pihe-puha, színes és vidám, leköti az egészen kicsik figyelmét, és mozgásukat, valamint értelmi fejlődésüket is segíti. Arról nem is beszélve, hogy így anya és apa is nyer pár percet, amikor főzhet például egy finom kávét, tudva, hogy a család kicsi kincse teljes biztonságban van.

 

A kisbaba eleinte a játszószőnyegen háton fekve nézegeti a játékhídról lelógó játékokat, később kezével és lábával feléjük nyúl, próbálja elérni őket. A vizuális ingerek mellé itt már becsatlakozik a taktilis érzékelés, a különböző színek, formák és textúrák pedig érdekessé teszik a játékot, nem beszélve a szem, kéz és láb koordinációjának fejlesztéséről. Később hason fekve, fejét emelve vizsgálgatja környezetét, próbálja elérni a körülötte lévő tárgyakat. A forgással, majd kúszással és mászással (az ülésről már nem is beszélve) megnyílik egy egészen új dimenzió, amikor ideje bevetni a nagyobb játszószőnyeget, ami puha alátétként gondoskodik a felfedezés szabadságáról.

 

A többfunkciós játszószőnyegek újszülött kortól egészen kigyermekkorig kiszolgálják a gyerekeket, hiszen a cserélhető játékoknak és az átalakítható formának köszönhetően életkorra és igényekre szabhatók, hogy mindig megmaradjon a játék és az újdonság öröme. A legtöbb játszószőnyeg könnyedén összecsukható, hogy bárhová magunkkal vihessük.

 

Termékek a kategóriában