Blog | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Blog

Mi hamar rákaptunk a babahordozó kendőre, és könnyen leszoktunk róla!

 

 

 

Egyre több ismerősömtől hallottam negatív tapasztalatot a babahordozó kendő használatával kapcsolatban. Bevallom őszintén, én is mielőtt megrendeltem volna nagyon sokat vacilláltam rajta, több cikket elolvastam az interneten, sőt egy orvos ismerősömnek is kikértem a véleményét. Aztán csak megrendeltem a babahordozó kendőt, ami végül társ lett a mindennapokban. 

Esernyőre csukható babakocsi nélkül nem tudtam volna elképzelni a nyaralást

 

Tavaly nyáron Törökországba nyaralt a család. Ez volt az első közös nyaralásunk, ugyanis elhatároztuk, hogy amíg Luca nem tölti be az egy évet nem megyünk külföldre kirándulni. A törökországi út előtt őszintén féltem, folyamatosan néztem az időjárás előrejelzést, mindenféle véleményeket, tapasztalatokat elolvastam a kismamás csoportokba, amit érdemes volt tudni indulás előtt. Ezek között a tapasztalatok között olvastam, hogy mennyire hasznos az esernyőre csukható babakocsi a kirándulásoknál. Azonnal be is ütöttem a google keresőbe, és egy csomó oldalt dobott ki, ahonnan rendelni lehetett. Árban sem volt olyan drága, így azonnal rendeltem egy babakocsit. 

Etetőszék rendelés, ahogyan csak én tudtam megvalósítani!

 

Legtöbb anyukában felmerül a kérdés az etetőszék használatát illetően, hogy mikortól érdemes bevetni, és milyen típusú a legjobb. Ezen anyukák táborát én is erősíteni tudom. Az igazság az, hogy én mindenből problémát csináltam. Sokszor megkaptam a letolást anyukámtól is, és a nővéremtől is, hogy ne legyek olyan „hisztis anyuka”. Amikor nagy nehezen megvettük a babakocsit, már-már azt hittem, hogy több nehéz vásárlás nem lesz, akkor jött az etetőszék beszerzése. 

Legjobb ajándék, amit kaptunk a rágóka volt

 

Az a típusú anyuka vagyok, aki inkább maga szereti megvásárolni a babakellékeket. természetesen a babalátogatok ajándékait örömmel fogadtuk, és azt kell mondanom mind hasznos és igényes, minőségi babakellékeket hoztak. Különösen kiemelnék egy érdekes eszközt, aminek igen nagy hasznát vettük. Ez a rágóka. De nem akármilyen rágókára kell ám gondolni, hanem nyálkendős rágókára. Amikor megláttam én is elcsodálkoztam rajta, hogy ez mi is lehet. Roppant hasznos eszköz. Egy háromszög alakú nyálkendő, amelynek a végén van egy szintén háromszög alakú rágóka. A nyálkendő megvédi a baba ruháját a nedvességtől, míg a rágóka a fogzás ideje alatt nyugtató hatással van a picire. Mivel a nyálkendő tépőzár segítségével rögzíthető, ezért elkerülhetjük azt, hogy folyamatosan mossuk a rágókát. 

Lali a szundikendő

Nagymamám elmondása szerint én nagyon jó alvó voltam. Abban az időben még nem volt arra lehetőség, hogy anyuka két évet otthon maradjon a picivel, ezért engem gyakorlatilag nagymamám nevelt. Még ma is a családi ebédnél, ha felmerül a téma, jót nevetnek rajta, hogy én még az asztalnál is képes voltam aludni. Mára sajnos ez teljesen megváltozott. De mindig azt mondtam, hogyha gyerekem lesz a jóalvókámat örökölje el. Ez meghallgatásra került, hiszen kisfiammal sosem volt baj az alvás miatt. 

Cumisüvegről vissza a cicire!

A terhességem ideje alatt nagyon sokat jártam különböző felkészítőkre, terhességi tornára, és szinte egy egész könyvespolcnyi könyvet elolvastam, hogy mit, hogy kell majd csinálnom. És akkor megszületett a kislányom! Tökéletesen igaz a mondás, miszerint mindenki ért a gyerekneveléshez, egészen addig amíg nem születik meg a sajátja. Én aztán elterveztem, hogy a kislányomat így meg úgy fogom rendezni, nevelni, tanítani. Na ez olyan Egon féle tervezés volt csak. 

Kislányom kedvence a Minnie Mouse-os itatópohár!

Fiatal anyukaként annyi jótanácsot kaptam, hogy azt sem tudtam melyikkel éljek. Az első lányom születésekor anyukámtól elkezdve, a szomszédasszonyig mindenki is megakarta mondani nekem, hogy mit és hogyan csináljak. Bevallom első gyereknél féltem is egy kicsit, hiszen azt szerettem volna, hogy minden tökéletes legyen. Nos, ez annyira tökéletes lett, hogy a kislányom nem szopizott csak három hónapig, utána meg kész katasztrófa volt az evési ceremónia. Nem akarta elfogadni a cumisüveget, nagy nehezen szokott rá a kanállal való evéshez. Hát, mondjam azt érdekes időszak volt. 

Hogyan tisztítsuk a gyerekülést?

Két gyerekes anyukaként megosztom veletek az utazási élményeinket, tapasztalataimat, ami talán inspiráló lehet a többi anyuka társamnak. Nos, két gyerek büszke és boldog édesanyja vagyok. Van egy fiam és egy kislányom. Amikor megszületett a kisfiam igyekeztünk mindenből a legjobb minőséget beszerezni. A babakocsigyerekülés, és mindenféle babakellék esetében az újra és a jó minőségre törekedtünk. Ezért is történt meg az, hogy kislányom megörökölte bátyja babakocsiját és gyerekülését is. Már eleve olyan színeket választottunk a kisfiamnak, hogy a testvér is tudja majd használni, függetlenül a nemtől. 

A belső hang mondta meg, melyik a tökéletes babakocsi!

A babakellékek beszerzése során számomra a legnagyobb kihívást a babakocsi jelentette. Nagy lelkesedéssel vágtam neki felderíteni a legjobb modellt, ám a lelkesedésem csak hamar alább hagyott. Utána olvastam az interneten, hogy mégis milyen típusok, márkák vannak. Mégse állítsak be úgy az üzletbe, hogy azt se tudom milyen egy babakocsi. Enyhe túlzással. Az interneten való böngészés során arra jöttem rá, hogy lényegében minden modellből jó lenne egy darab. Na, itt már teljesen össze voltam zavarodva, és úgy döntöttem napolni fogom a vásárlást. A párom próbált nyugtatgatni, hogy mire használatba kell venni a babakocsit arra, megtaláljuk a megfelelőt.

A bababolt segített a babavárás előkészületeiben

Életem egyik legcsodálatosabb érzése volt, amikor megtudtam, hogy szívem alatt egy kis csoda nevelkedik. Nagyon-nagyon rég vágytam erre a csodára. Először határtalan öröm kerített hatalmában, egyik percben sírtam, másik percben nevettem. Azt hiszem, ezt nem lehet leírni, ezt egyszerűen érezni kell. A párom is ugyan olyan lelkesedéssel fogadta a hírt, és velem együtt osztozott az örömben.

Oldalak