Blog | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Blog

Fa játékot a gyereknek

A gyerekjátékok nem ismernek határokat. A nővéremnek van két gyereke egy fia és egy lánya, és nem túlzok, amikor azt írom, hogy el voltak halmozva játékokkal. Gyakorlatilag nem volt egy olyan játék, ami ne lett volna meg nekik. Unokaöcsimmel többször is megjártam, hogy vettem neki egy kisautót meglepinek, hogy ne menjek üres kézzel, és olyan autója már volt. Amikor azt láttam, hogy mindenféle műanyagból készült ilyen – olyan játékkal is körül vannak véve, és nem is tudnak már örülni nekik, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én fa játokat fogok a saját gyerekeimnek venni.

Nekünk az ikrekkel nagyon bejött az ülésmagasító

Mint álltalában a nők, én sem szeretem a nagy autókat. Ez csak akkor vált kellemetlenné, amikor megszülettek az ikrek. Két babával az én Mini Cooperem valóban mininek bizonyult. Nagyon szűkös volt a hely, amikor két hordozót kellett hátul betenni, majd két gyerekülést. Gyakorlatilag a két kis hercegen kívül más semmi nem fért el hátul, de én így is büszkén indultam útnak a fiaimmal. Férjem sokszor mondta, hogy cseréljük le nagyobb autóra, de én annyira megszoktam, és olyan jól tudtam közlekedni vele a városban, hogy nem mentem bele.

Fekete – zöld autósülés a favorit

 

Kisbabánk érkezése mindig hatalmas öröm és izgalom is egyben. Amikor megtudtam, hogy kisbabát várok első pillanatban elkezdtem sírni, utána izgalommal vágtam bele az előkészületekbe. A babaszoba berendezése és elkészítése volt számomra a legnagyobb kihívás, és egyben a legizgalmasabb feladat. Nem gondolkodtam sem fiús szobában, sem lányos szobában, ugyanis kértem az orvosomat, hogy ne tudassa velünk a baba nemét, legyen meglepetés. És valóban meglepetés volt, amikor megszületett Lilla.

A babaszoba elkészítése után, nekiestem a vásárlásnak.
 

 

 

Multifunkcionális babakocsi a kedvencünk

A babakelengye legfontosabb kelléke a babakocsi. Számomra nagyon fontos volt, hogy a babakocsi kényelmes, tágas legyen, olyan, amibe bekuckózhat a babánk, és nagyokat alhat benne. Olyat kerestem, amit újszülött kortól kezdve használhatunk, addig ameddig szükséges. Így találtuk meg a multifunkcionális babakocsit. A babakocsi kiválasztásnál elsődleges szempont volt számomra, hogy biztonságos és kényelmes legyen a kisbabámnak, ellenben a saját igényeimnek és életmódomnak is megfeleljen. Igaz, hogy a pici használja, de én tolom elv alapján igyekeztünk mindkettőnk számára tökéletes babakocsit választani. És ez úgy gondolom sikerült. 

Apuka vállalta a pelenkázást!

Mi kis történetünk érdekesen alakult Pannával. Nagyon sokat próbálkoztunk, nem sikerült teherbe esnem. Mindenféle vizsgálatokat megcsináltattunk, nem találtak semmi rendellenességet. A pszichológusom azt tanácsolta, hogy próbáljak meg lazábban hozzáállni a babaprojekthez, ne görcsöljek rá, és minden a lehető legjobb lesz. Valóban így is lett. Három hónap múlva örömmel és hálával fogadtam a hírt, hogy új élet növekedik a szívem alatt.

Pólya, jó-e? Kell-e?

A babakelengye alaptartozékává vált a pólya. Én ezzel úgy voltam, hogy nem tartottam egészségesnek, fontosnak, így nem is használtuk sem a lányommal, sem a fiammal. Napjainkban azért egyre többször tapasztalom a pólya használatát. Nagyon cuki kis képek készülnek az alig pár hetes babákról, ahogyan be vannak pólyálva, és éppen csak az orruk hegye látszik ki. 
Mivel elég kíváncsi természet vagyok, ezért utána olvastam, hogy melyek a pólya jó tulajdonságai, egyáltalán kell-e használni. 

Babahordozó kendő élményeink!

babahordozó kendő körül igencsak megoszlanak a vélemények. Bevallom őszintén én is az elején tartottam is tőle, aztán csakhamar hozzászoktunk, én is és a kisfiam is. A nővéremtől kaptuk a babahordozó kendőt ajándékba, úgy örültünk is neki, meg óckodtunk is a használatától. Egyszer meg is jegyezte a nővérem, hogyha nem használjuk, akkor adjuk oda olyannak, aki örül neki és szívesen veszi hasznát. Volt bennem egy olyan, hogy azért ne is sértsük meg a nővérem, de a gyerekem egészsége mindennél fontosabb, hát mi legyen?! 

Cumisüveg tisztítás

Bella lányom az első pillanattól kezdve nem szopizott, már a korházban elkezdtünk tápszert adni neki. Egyrészt nem is volt tejem, meg lusta is volt a szopizáshoz. És őszintén nem erőltettem, bár mindenki mondta, hogy minél többet ciciztessem, mert megszokja, és ne adjam fel, szedjek tejfakasztó vitaminokat, igyam a teákat. Én azt mondtam, hogy nem erőltetem, nem az én gyerekem lesz az első, sem az utolsó, aki tejporon nő fel. Mindig, amikor elkezdtük a cicizést ordítás lett a vége, nem tudta rendesen szívni, nem jött elegendő tej, éhes volt, szóval nem kínoztam.  A cumisüveg első perctől bejött neki, jobban is mint a cici. 

Csenge és a játszócumi

Kislányom története a játszócumival érdekesen alakult. Szerencsére születése pillanatától kezdve nem volt semmi probléma a szopizással, volt elengedő tejem, szopizott is rendesen, szóval nem voltak ilyen téren problémák. Ezért nem is nagyon erőltettem a játszócumit. Volt egy időszak, amikor sokkal nyűgösebb volt az átlaghoz képest, ekkor gondoltam arra, hogy esetleg a játszócumi segíthetne megnyugodnia. De nem így történt.

Honnan vegyél babakocsit?

 

A történetünk a babakocsi vásárlásól érdekes, mivel mi úgy álltunk hozzá az egészhez, hogy külön jegyzetünk volt. Nem túlzok. Annyiféle mindent hallottunk a babakocsi választás buktatóiról, hogy elhatároztuk, hogy először összeírunk mindent és utána indulunk el vásárolni. Az összeírással nem is volt különösebb gond, hamar kikerekedett egy jó kis lista. Aztán amikor elkezdtünk a listánk alapján vásárolni, akkor jött az összevisszaság. 

Oldalak