Blog | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Blog

A pelenkázótáska, a nélkülözhetetlen kiegészítő

A nők imádják a kiegészítőket, és ezek közül is főleg a táskákat. Nincs olyan nő, akinek minimum tíz táska nem porosodik a gardróbjában. Hát én táska mániás létemre, legalább ötven táskát halmoztam fel, és nem túlzok ezzel a számmal. A férjemnek nem is mutattam meg, amikor egy újabb darabbal bővült a táskakollekcióm, ha éppen megjegyezte, hogy „ez új táska, még nem láttam?!”, akkor én mindig azzal reagáltam le, hogy ez már rég meg van, sok féle van és ritkán hordom  Ez a szöveg mindig bevált! Nagyon szerettem alkalomhoz és öltözethez illő táskát hordani, ezért volt olyan is, amikor minden egyes reggel pakoltam egyik táskából a másikba a cuccaimat. A nagy táska mániám akkor hagyott alább, amikor megszületett Lilien.

Számunkra jó választás volt a kókuszmatrac

Sokat dilemmáztunk azon, hogy a kiságyba milyen matracot vegyünk. Végül a kókuszmatrac mellett döntöttünk, és úgy gondolom jó döntés volt. Gondosan utánajártunk minden lehetőségnek, megnéztük a pro és kontra érveket a hagyományos szivacs és a kókuszmatrac esetében is és ezek alapján született meg a döntés. El kell mondanom, hogy elég érdekes feladat volt, hiszen nekünk kellett eldönteni, hogy melyik a kényelemes matrac a gyerekünknek. A kókuszmatrac fő tulajdonsága eléggé mérvadó volt, mégpedig az, hogy bió. A legnagyobb részben tartalmaz természetes anyagokat ez a matrac típus, és ez nekünk nagyon fontos volt, mivel az utóbbi időben teljesen átálltunk a természetes dolgokra. 

Álompor helyett babahordozó kendő!

A férjem és én is nagyon jó alvók voltunk kiskorunkban, és szerencsénkre ezt a jó tulajdonságunkat nem nőttük el. Túlzás azt állítani, hogy minden éjszaka úgy alszunk, mint a mormota, mivel sok minden befolyásolja az alvásunkat, de összeségében elmondhatjuk, hogy mélyen alszunk, kipihenten ébredünk. Kislányunk születésével reméltük, hogy ő is olyan jó alvó lesz, mint a szülei, mi. Hát nem így történt. Kimondhatatlanul rossz alvó volt egészen pici kora óta, nagyon nehezen aludt el és a legkisebb zajra azonnal felébredett.  

Játszócumi és a cici mehet a fenébe!

Azt gondolom, hogy számos szoptatós füzetben, tanácsadóban sok hasznos dolgot megtudhatunk a szoptatásról, ha tudjuk egyáltalán, hogy erre fel kell készülni, és nem a világ legtermészetesebb dolga. Ez a sok jótanács a problémamegoldásra helyezi a hangsúlyt, de a durva valóságot nem írja le. Tévedés ne essék én is a szoptatás híve vagyok, a kislányomat nyolc hónapig kizárólag anyatejjel tápláltam, majd egy éves koráig igény szerint szopizott még. Azt, hogy miképpen éltük meg a szopizásokat csak én tudom. Az első szoptatási élményemnél azt hittem rosszabb nem lehet, pedig igen. Irtózatosan fájó mellbimbók, aztán mellgyulladás, a pici a mellbimbót nem tudja jól bekapni, mert nem megfelelő alakú sem az, sem a szája, hát reszeli, rágja, sír ő is, mert nem tud rendesen kielégülni a szopóingere. 

Szürke egér a kedvenc felfüggeszthető játékunk!

A barátnőm példáját ismerve, ahol minden babakellék, ruhák, etetési eszközök, játékok halomba álltak a lakásba, eldöntöttem, hogy én mindenből csak a szükséges és minimális darabot fogom megvásárolni. A babakelengye összeállításánál is éppen csak azokat az eszközöket szereztem be, amelyre szükségünk volt, nekem is és a picinek is. Azonban nem kellett sok időnek eltelnie, hogy nálunk is kezdjenek feltornyosulni a babaholmik. Leginkább a játékok lepték el hamar a gyerekszobát, majd szép lassan az egész házat. A legmenőbb játék, amit a kisfiam nagyon szeretett az a felfüggeszthető játék volt. Azért be kell vallanom, hogy némi szerepem nekem is volt abban, hogy imádta ezeket a felfüggeszthető játékokat,

Nálunk pikkpakk ment a babakocsi vásárlás!

Nagyon sok szülőtől hallottam már, és egyre több internetes oldalon is olvasni lehet, hogy a babakocsi vásárlás a legnagyobb dilemmát okozza a szülőknek. Ezt azonban mi meg tudjuk cáfolni, ugyanis azt mondhatom, hogy soha semmit nem vásároltunk olyan könnyen, mint babakocsit. A tény, hogy rengeteg típus közül választhatunk, és az is, hogy gyermekünk sok időt tölt benne. Ha pedig megfelelő minőséget választunk, akár több generáció számára is használható a járgány. Az viszont tévhit, hogy ami a legdrágább az a legjobb is.

Filmbe illő hintaszék használat, vagy mégsem?

Mindig örömmel néztem a filmbeli jeleneteket, amikor az anyuka sürög – forog a konyhában, vidáman végzi a faladatait, közben meg ott van mellette a pici babája hintaszékben gügyög. Olyan szépek ezek a jelenetek, a valóságban azonban nem mindig alakul így. Tudni kell rólam, hogy nagy film örült vagyok, képes vagyok – illetve voltam, amig nem lettem édesanya – egy nap három filmet is végig nézni. Mára már örvendek, ha egy héten egyet megtudok nézni. De így is hálás vagyok mindenért. 

Etetőszék az etetéshez!

A kisfiam hozzátáplálást elkezdtem már hat hónapos korában, igyekeztem minél hamarabb megismertetni vele az ízeket. Szerencsére nem volt probléma ilyen téren, főleg a savanykásabb ízeket kedvelte, így nem volt gond a grapefruit levének az megivásával vagy az anyukám féle savanykás hús gombóc levesnek a levével sem. Úgy nyakalta be, hogy öröm volt nézni. 

Nagyon sokat olvastam az baba megfelelő etetéséről, részben azért is voltam olyan elfogult ezzel a témával, mert a húgom kislánya a szó szoros értelmében négy féle kaján nőtt fel. 

A szoptatós párna nem megy ki a divatból!

A nővéremtől örököltem a szoptatós párnát, neki nem vált be a kisfiával, nem azért, mert bármiféle probléma lett volna a párnával, hanem mert egyszerűen nem szopott a pici. Körülbelül két hónapot próbálkoztak a szopizással, aztán abba maradt, nem volt elég teje, a pici nem tudott rendesen szopizni, ezért nem is kínlódtak tovább. Így a szoptatós párnának teljesen más lett a szerepe, altatáshoz használták, és védővárnak, amikor kanapén, vagy a francia ágyban aludt a pici. 

Az Avent cumisüveg nekünk a favorit!

Én is azon kezdő anyukák közé tartoztam, aki csak állt a bababolt polcai előtt kezében egy bevásárló listával és fogalma sem volt miből melyiket kell venni. Aztán lassan belejöttem a vásárlásba és a második gyereknél már alig ütköztem problémákba. Arra vigyázni kell, hogy ne essünk a vásárlás csapdájába, ugyanis hajlamosak vagyunk olyan eszközöket, kellékeket is beszerezni, amit soha nem fogunk használni. Amit napi szinten használunk az viszont minőségi kell legyen. Mi így akadtunk rá az Avent termékekre, és azóta nálunk minden Avent-es. Az Avent cuccok nagy előnye, hogy tényleg minden van belőlük, és minden mindennel kompatibilis. Mi azt szerettük, hogy könnyen elérhetőek volt, bármi könnyedén pótolható volt, igaz, semmi nem olcsó, de ezek a termékek rászolgáltak az árukra.

Oldalak