A családi túrázás elengedhetetlen kelléke a babahordozó | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

A családi túrázás elengedhetetlen kelléke a babahordozó

Ha van olyan család, aki többet van az utakon, mint otthon, akkor azok mi vagyunk. A párommal megszállott utazók voltunk, és vagyunk, rengeteget kirándultunk, túráztunk, utaztunk. Ez a gyerek születése után sem változott meg. Az első három hónapot otthon töltöttük, amíg én is és a pici is felerősödött. Talán nekem nagyobb szükségem volt az erősödésre, ugyanis egy kimondhatatlanul nehéz és végtelenül fájdalmas szülésen estem át. Istennek hála hamar felépültünk és már tervezhettük is az utazásunkat.

A szülés utáni első családi kirándulásunk nem is akárhova vezetett, hanem egy gyalogtúrára. Első helyen szerepelt nálunk mindig a természet, amikor a tervezésre került a sor. Olyan helyekre szerettünk menni, ahol élményekkel maradunk, látnivalók vannak, jó levegő és igazán fel lehet töltődni. Nem voltunk az a tengerpart imádó család, persze minden nyáron elmentünk egy hetet lubickolni a hullámok közé, azonban nem rajongtunk azért, hogy az egész nyarat a homokban töltsük.
Az első közös családi kirándulás nagy élmény volt. A kis pötty lányom alig volt három hónapos, amikor útra keltünk vele egy 15 km-es gyalogtúrára. A terep nem volt egyáltalán nehéz, sőt, azért választottunk könnyű terepet, hogy mindenki számára bírható legyen. A pici bírta is, ugyanis a babahordozóba számára csupa kényelem volt a túra. A túra előtt egy spéci babahordozót vásárolt a párom pontosan amiatt, hogy kényelmes és biztonságos legyen a picinek is és nekünk is. Az indulásnál a babahordozó rám került fel, azonban csakhamar átadtam a páromnak, hiszen kellett egy kis idő, amíg belerázódtam a túrázásba. Aztán úgy tettük meg a 15 km-es utat, hogy felváltva vittük a pici csöppségünket. Nem lehet szavakkal kifejezni milyen csodálatos élmény volt, az erdei úton, a madarak csicsergés között kéz a kézben ölemben a kicsi csodánkkal sétálni.
Azt azért el kell mondanom, hogy kaptunk hideget és meleget is a nagyszülőktől, amikor megtudták mire készülünk, de mentségünkre szóljon maximálisan biztonságos útvonalunk volt, tele turistákkal, a babahordozó pedig a legnagyobb védelmet nyújtotta picinek a nappal és széllel szemben.