Etetőszék az etetéshez! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Etetőszék az etetéshez!

A kisfiam hozzátáplálást elkezdtem már hat hónapos korában, igyekeztem minél hamarabb megismertetni vele az ízeket. Szerencsére nem volt probléma ilyen téren, főleg a savanykásabb ízeket kedvelte, így nem volt gond a grapefruit levének az megivásával vagy az anyukám féle savanykás hús gombóc levesnek a levével sem. Úgy nyakalta be, hogy öröm volt nézni. 

Nagyon sokat olvastam az baba megfelelő etetéséről, részben azért is voltam olyan elfogult ezzel a témával, mert a húgom kislánya a szó szoros értelmében négy féle kaján nőtt fel. 

Az ő tapasztalatát végig kisérve kész kínlódás volt minden egyes étkezés, már teljesen undorodott a meggyleves illatától, - a meggyleves volt az egyetlen olyan leves féle, amit hajlandó volt megenni. Nos, én ezeket étkezési harcokat ahogyan külső szemlélőként végig néztem hamar meg is fogalmazódott bennem, hogy nem akarok ugyan ebben a hajóban evezni. Ezért elkezdtem alaposan utána járni az etetési trükköknek. Ahogyan már stabilan kezdett ülni a kisfiam, máris beszereztünk neki egy teljesen hétköznapi, a legegyszerűbb összeszerelésű etetőszéket. Semmilyen különös funkciói, tulajdonságai nem voltak az etetőszéknek, egyszerű összeállítású, biztonsági övvel felszerelt, könnyen hordozható szék volt. A kisfiam rendkívül szerette, soha nem volt sírás, amikor bele ültettem és nagyon szépen hozzá szokott az önálló evéshez is. Igaz, hogy utána a gyereket is és asz etetőszéket is mosás alá kellett vetni, de megérte a fiam soha nem idegenkedett egyetlen ételtől sem. 
Az etetőszék nálunk sokáig használatban volt. Amikor már egyre nagyobb kezdett lenni, és ügyesen evett önállóan is, akkor levettük az etetőszék tálcáját és az asztalhoz toltuk. Az evés mellett sokat használtuk akkor is, ha éppen színezett, vagy gyurmázott, így nem volt tele az egész ház gyurma darabkákkal. Az etetőszéktálcáját minden játék vagy evés után levettem és kimostam, ezt főleg akkor volt muszáj megtenni, amikor valamilyen főzelék volt az ebéd. Imádta a főzeléket szét kenni az tálcán, olyan volt, mint egy kicsi malac minden alkalommal. 
Véleményem szerint nem kell méregdrága, hiper – szuper etetőszéket vásárolni, a rendeltetésének tökéletesen megfelel egy egyszerű, középkategóriás modell is. Azt azért figyelembe kell venni, hogy kényelmes legyen a gyereknek, de nem föltétlenül van szükség drága darabra.