Hinta, eszköz a meghitt pillanatokhoz! | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Hinta, eszköz a meghitt pillanatokhoz!

Napjainkban rengetek olyan babaeszköz van, amely segíthet a mindennapokban. Az egyik ilyen eszköz nekünk a hinta volt. A kisfiam egészen pici kora óta használtuk a hintát, jókat tudott benne aludni, vagy ha nem aludt akkor akár egy órát is el volt benne. Nézegette a játékokat, ha kicsit nyűgösebb volt, akkor bekapcsoltam neki a nyugtató dallamokat. Rend szerint pár el is aludt benne. Amikor egészen pici volt, akkor olyant is csináltunk, hogy feltettem hintástól a konyapultra, amíg elkészítettem az ebédet, vagy elmosogattam ott volt velem, élveztük egymás társaságát. 

Számomra mégis a legfelemelőbb érzés az volt, amikor közösen kávéztunk, tejeztünk, teáztunk. Meg volt a pontos idő mindig, amikor enni kellett, és mivel csak három hónapos koráig szopizott ezért hamar váltottunk a tejporra.

 Bár a szopizás időszaka is nagyon meghitt volt, hiszen nem is lehet leírni az érzést, amikor ott tartod karodba azt a csöppséget és eggyé válsz vele. Csodálatos! De, pont olyan csodálatos volt az a pár perc, fél óra is, amikor együtt fogyasztottuk el, ki – ki a maga innivalóját. Ilyenkor rend szerint a nappaliban voltunk. Őt bele helyeztem a hintába, én meg mellé ültem a fotelbe. Amikor még nem tudta tartani a cumisüveget, akkor én segítettem neki. Amikor már tudta, akkor olyan édesen kortyolgatta belőle a teát, gyümölcslevet, mikor mi volt soron. Én meg jó nyugodtan fogyasztottam a kávémat. 
A hinta akkor is nagy segítség volt, ha éppen a házkörüli munkát kellett végeznem, takarítás, ruha elrakás, portörlés stb. Ilyenkor is mindig csendben, békésen élvezte a hinta nyújtotta nyugodt pillanatokat. Sose volt példa arra, hogy sírjon a hintába, vagy türelmetlen legyen. Sőt, mint már említettem a legtöbbször el is aludt benne, vagy legalábbis elszundított. Én azért igyekeztem mindig időben elvégezni a feladatokat, hogy túl sokat se maradjon a hintába. És valószínű ezért is működött olyan jól a dolog. Tulajdonképpen a hinta mai napig közkedvelt eszköz nálunk, bár mostanában azért inkább szeret több időt a földön tölteni, mászkálni, felfedezni a körülötte levő dolgokat. A közös kávézási rutinunk, azért most is meg van!