Kettő az egyben – rágóka és könyv | babiez - A BABABARÁT ÁRUHÁZ

Kettő az egyben – rágóka és könyv

A fogzás időszaka minden kisbaba életében a legkellemetlenebb periódus. Személy szerint mi azt kell mondanom szerencsések voltunk, mert Lillának hamar és viszonylag könnyen kibújtak a fogacskái. Utána olvastam részletesen a fogzási időszak minden lépésnek, és amint észrevettem, hogy erőteljesebben kezd nyáladzani, és folyamatosan rágna tudtam, hogy beléptünk a kellemetlen időszakba. Ami végső soron nem is volt olyan kellemetlen.

Már a fogzás kezdetén használtuk a rágókát, ami az egyik legjobb megoldást jelentette. A rágókák lényege, hogy a babának nyugodtan oda lehet adni, nem fogja magát megsérteni vele, és adott esetben meg is nyugtatja. Nagyon sokféle rágóka van a piacon, mind közül a hűthető rágókák jobban tudják csillapítani a fájdalmat, mivel a hideg megnyugtatja a fogínyt. Én először egy kicsi karika rágókát szereztem be, de nem volt kényelmes Lillának, és nem is szerette. Így aztán vettem neki egy kettő az egyben darabot, vagyis rágóka is és könyv is. A színes könyv fogantyúja és a szélei rágókaként szolgának, míg a puha lapok mesevilága elvonja a gyerek figyelmét a fájdalom érzéséről. Hihetetlenül jó tapasztalatunk van a könyv rágóka kapcsán, Lilla gyakorlatilag szét rágta, de ugyanakkor megnyugtatta, és úgy vészeltük át a fogzás időszakát vele, hogy szinte fel sem tűnt, hogy bújnak a fogacskái. Volt két keményebb éjszakánk, amikor a könyv már nem segített, de ezen kívül minden a lehető legjobban ment.
Néha azonban a rágóka mellett használtuk a hűsítő gélt, de szerencsére csak pár alkalommal kellett igénybe vegyük. Ez a hűsítő gél gyógynövény tartalmú, a baba ínyére kell kenni és a segít a fájdalomcsillapitásban. Mivel édeskés ízűek a babák nagyon szeretik, Lillával azt is tapasztaltuk, hogy amikor akartam bekenni az ínyét, ő az ujjamról nyalta le a gélt, ezért ügyeskednek kellett, hogy végül az ínyére is jusson valami. Számunkra valóban nem volt kibírhatatlan a fogzási periódus, ez köszönhető a hűsítő gélnek és a rágókának is, amit minden anyukának ajánlani tudok a nehéz időszakra.